Om kursen

Vill Du satsa på ett framtida yrke inom konst eller formgivning i keramik?
På keramiklinjen har du möjlighet att bekanta dig med ett spännande hantverk, utveckla ett tidigare intresse eller skaffa dig en grund för fortsatta studier inom keramikkonst och formgivning på högre nivå.

Hantverk och teori

Grundkursen ger en bred orientering i lerans många möjligheter. Under det första året får du bekanta dig med en rad olika uttryckssätt. Vi kombinerar hantverkskunnande med teori och fritt konstnärligt skapande. Löftadalens folkhögskola har en rymlig och välutrustad keramikverkstad där du har din egen arbetsplats som du har tillgång till även under kvällar och helger.

Vill du fördjupa dig inom en valfri teknik eller ditt eget uttryck finns möjlighet till ett andra år.

Eget skapande

Utbildningen lägger stor vikt vid det egna skapandet och utvecklandet av de egna kreativa processerna. Med leran som material och alla grundläggande tekniker går vi igenom vad keramik är och skulle kunna vara för något idag.
Kursen innehåller olika kortare workshops i allt från keramiska tekniker, färg och form- övningar och temaarbeten – till materiallära, kroki och konsthistoria. Vi bjuder in verksamma gästlärare och åker på studiebesök. Undervisningen bygger på aktivt deltagande och eget ansvar.

Inga särskilda förkunskaper krävs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *