Bloggen

10/3                                   Välkomna på vernissage .

Våra Lärare på Konst och Konsthantverk och Dans är också verksamma konstnärer. Nu ställer de för första gången ut tillsammans på Konsthallen i Kungsbacka. 14/3  17 – 20.00. lättare förtäring.
vernissage 14 mars

5/3 2014    Idag var det full fart i verkstan! Karin jobbade in i det sista med sina arbetsprover till HDK, Erik blandade nya glasyrer, Birgitta satte en ugn full med prover av effektglasyrer och vi hade en gästande elev från Kreativt Fokus som ville prova drejning. Riktigt kul! Nu märks det att den annalkande våren ger energi!

Eva Bengtsson i sin ateljé och showroom!    Mycket inspirerande möte….

eva bengtsson keramik eva bengtsson själv eva bengtsson atelje

4/3 2014  Idag är det dags för Studiebesök hos Keramikern Eva Bengtsson i Frillesås. Det skall bli spännande! Förra veckan var vi på studiebesök hemma hos Åsa Berndtsson som bor i Onsala. Mycket inspirerande och stort tack till henne som berättade så mycket om sitt arbete med KIF, BUS och Fjäregruppen.

hos åsa Berntsson

 

17/2 2014     Precis haft sportlov och eleverna börjar terminen med två dagar entreprenörsskap. ett kul och nyttigt inslag i undervisningen tycker jag.  Jag har varit på fortbildning på KKV Konstnärernas Kollektiv Verkstad i Göteborg och lärt mig mer om glasyrer och hur man kan sänka bränntempraturerna med nästan 70 grader och ändå få sintrat gods med utsmält glasyr, något jag har för avsikt att föra in mer i utbildningen.      Vår gemensamma ”lärarutställning” på Kungsbacka Konsthall närmar sig och vi är alla lite upptagna och virriga inför den. Varför får man inte något gjort utan att ha kniven på strupen…? Nu måste man tokjobba istället. Igår kväll kunde jag inte somna utan tänkte massor av superbra tankar angående utställningen. Tankar jag knappt minns nu på morgonen… suck.   Tvåorna har precis plockat ner sin fina elevutställning på Fyren i Kungsbacka och missade du den , finns det möjlighet att se deras verk samt resten av skolan på elevutställningen den 25/4 på Löftadalen. Nu jobbar alla för fullt med sina egna projekt resten av terminen!

6/12 – 13   Idag träffade jag två gymnasielärare från Vänersborg som undervisade på det etstetiska programmet. Jag passade naturligtvis på att göra reklam för vår fina skola och våra konst- och konsthantverkslinjer. Och vårt ”Öppet hus” den 27/4 -14. Hoppas dom kommer!

 

Tvåårseleverna har under den här terminen arbetat väldigt självständigt och ska verkligen ha en eloge för det! Vikten av att skriva loggbok blev tydlig eftersom det dels är svårt att felsöka om man inte vet/minns vad man gjorde. Så det har vi skärpt upp. Dokumentation med foton och lite anteckningar, behöver inte vara så avancerat.

 

I höstas provade vi att bränna glaskulor i olika kulörer . vi började med 900 grader och som syns på bilden räckte inte det riktigt för att få glaset att smälta ut. Det är olika från glas till glas också, men just kulor verkade ha en högre smältpunkt.
IMG_2040

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *