Dekor, dekor, dekor…

Drejplattor surrar, våra huvuden snurrar. Händer som jobbar, slingor och penslar som far. Aldrig har väl koncentrationen och produktionen i verkstaden varit så påtaglig som den senaste tiden.

Förra veckan hade vi ett inspirerande besök av gästläraren och keramikern Maria Bengtsson. Hon visade oss hur man olika sätt kan dekorera och modifiera lergods med färgkroppar, oxider, penslar, engober, verktyg och glasyrer.

Denna veckan har vi lärt oss och testat olika trycktekniker på lera, bl.a.  ”fattigmans-litografi” och screentryck. Ganska trixigt och tålamodskrävande men kul när man väl får till nåt som ser skapligt ut. Det har i alla fall gett mig många nya idéer på vad man skulle kunna göra framöver.

/Tammy

 

Det här inlägget postades i Bilder från utbildningen, Keramiklinjen, Workshop. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *