Kavla, ringla och Hembränt v.41

Veckan startade med ett studiebesök hos Ulrika Weijmer och hennes ateljé Hembränt i Varberg. Besöket var en introduktion av raku- och  pitfirebränning som vi senare under terminen kommer att återvända för att utföra själva. Ulrika gav oss massor av inspiration gällande glasyrer, bränningstekniker och entreprenörsskap- tack för att vi fick hälsa på!
image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Temat för veckan var kavla, ringla och tumma. På tisdagen visade Tina oss hur vi använder kavlingsmaskinen, gör kakelplattor och stämplar. Själv grottade jag ner mig i att tillverka en logotyp och stämpel av mitt namn att trycka på mina alster. Resultatet ser ni nedan på en skål jag kavlat och format.

 

image

På fredagen var det dags att redovisa ett projekt vi haft löpande sen skolan startade i augusti. Uppgiften var att ta kort i skolan i tre kategorier, skriva ut tre bilder och välja en av sina egna eller kompisarnas bilder att ge ett konstnärligt svar på. Metod och teknik var frivilligt och nu var det alltså tid att ställa ut verken tillsammans med eleverna som går textil- samt bildutbildningen. Nedan finner ni utställningen av en av kategorierna- vinklar och vrår.

Ha det!

/Therese B

image

 

Det här inlägget postades i Information. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *