En vecka på keramiklinjen

Veckan efter Öppet Hus på Löftadalen

Måndag hade vi kompledigt för arbetet under helgen. Jag hälsade på Magdalena, en Löftaelev från förra året, på HDK i Göteborg tillsammans med min dotter. Vi fick en fin genomgång av keramiklokalerna.

Jag hade hjärtat i halsgropen på tisdagen när jag först av alla klev in i keramikverkstan för att öppna ugnen där jag under söndagen hade ställt in kyrkan för glasering. Kyrkan är Kiruna kyrka och är en av de byggnader jag jobbat med under mitt andraårsprojekt här på Löfta. Det kändes väldigt skönt att kunna konstatera att den blivit nästan perfekt!

Keramikmodell Kiruna kyrka

Keramikmodell Kiruna kyrka

Vi rev utställningen och ägnade resten av dagen åt diverse fria aktiviteter. Jag gjorde några fler glasyrprover och jobbade fram en pressrelease tillsammans med Vivi inför vår andraårsutställning på Fyren i Kungsbacka. Ingrid och Jakob jobbade med nya verk, Elias ägnade sig åt sina prover tror jag och Amanda märkte upp glasyrburkar med provbitar.

Onsdag besökte vi KKV, Sockerbruket 33 – Keramikverkstan där 13 keramiker har sina ateljéer, Sintra och Röhsska i Göteborg. På Röhsska såg vi ”Lisa Larson – sextio år med keramik” och Frida Hållander & Eva Szentiványi – From Pottery to Politics.

Klicka på bilderna för att se dem riktigt:

Torsdagen ägnades åt screentryck, vi förberedde ramarna med väv och lade på fotoemulsion som fick torka under eftermiddagen medan vi tog fram motiv att trycka till i morgon.

motiv för tryck

Motiv för screentryck på keramik

Förberedelse för screentryck

Förberedelse för screentryck

Fredag var vikt åt att äntligen få trycka på de föremål som låg förberedda för detta. Jag och Vivi hann också med att beställa tilltugget till vår vernissage på Fyren I Kungsbacka den 19 maj.

Ingrid trycker screen

Ingrid trycker screen

Jag bestämde mig för vilka glasyrer jag ska använda till mina hus. Har senaste månaden gjort massor med prover för att hitta rätt nyanser. Nu måste jag bestämma mig om jag ska hinna glasera.

Kvällen och skolveckan avslutas med  konsert med tre elever från Singer Songwriter-linjen förra året som besökt Grönland och skrivit låtar inspirerade av den vistelsen

Åke, deltagare Fördjupningsåret på Keramiklinjen

Om Brita Wanngård

Jag är bildlärare på Löftadalens Folkhögskola. Mitt jobb är att undervisa på Bild- och Konstlinjens Distanskurs i första hand.
Det här inlägget postades i Bilder från utbildningen, Keramiklinjen, Studieresa, Workshop och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *