Vardag och studieresa

Bild nedan är från vecka 14 när vi i klassen öppnat ugnen för att kolla på alla glasyrproverna som vi gjort på skolans glasyrer. Vi gjorde detta av två anledningar, att få ett hum om hur glasyrerna blir efter bränning. Och för att se ifall det gick att sänka temperaturen på dem, vi kom fram till att det går bra med alla utom en – högst två glasyrer.

Glasyrprover

Glasyrprover

Klassresa Mallorca

Kommande bilder nedan är från vår klassresa på Mallorca. Där gjorde vi rakubränning bland annat. Fotot nedan togs under rakubränningen av vår lärare Linda.

Rakubränning Mallorca

Rakubränning Mallorca

Fotot är på den röda leran som utvinns i Portol, Mallorca och som används i de stora kokkärlen som används vid matlagning. Dessa kokkärl används över hela Catalonien, fast endast de som är i Mallorca är gjorda av denna lera. de som görs i ex. Bispal görs av lera som utvinns i närheten av där.

Mallorcas kända rödlera

Mallorcas kända rödlera

Full ugn innan rakubränning

Full ugn innan rakubränning

På dessa keramiska verk är en glasyr som de flesta i klassen skulle vilja lära sig att göra. innan resan trodde vi det var omöjligt, men nu vet vi att snart så har vi själva den här vackra bensinliknande glasyr på våra egna verk.

Inspiration från Mallorca

Inspiration från Mallorca

Amanda, deltagare på Keramiklinjen

Om Brita Wanngård

Jag är bildlärare på Löftadalens Folkhögskola. Mitt jobb är att undervisa på Bild- och Konstlinjens Distanskurs i första hand.
Det här inlägget postades i Bilder från utbildningen, Keramiklinjen, Studieresa och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *